Medlemsbrev Oktober 2021

Det har varit omvälvande tider vi har fått uppleva den senaste tiden. Även för Villaägarnas förening har pandemin inverkat på verksamheten, som mer eller mindre legat nere under det senaste året. Men även om det blev en paus i föreningslivet, så har villalivet varit desto mer aktivt under covid-tiden då många har njutit extra mycket av möjligheten att vistas ute i naturen och skärgården. Och visst har det varit härligt att stundvis kunna fly pandemivardagen ute i skären och njuta av allt som villalivet har att ge.


Nåja, pandemin börjar väl förhoppningsvis småningom ge med sig vart efter att
vaccinationsgraden stiger, och det är åter igen dags att ta tag i viktiga frågor kring skärilivet. För även om mycket är sig likt så står vi även inför förändringar och utmaningar gällande villalivet i Sundom skärgård. Vi har under senaste somrar upplevt både alger och skarvar i aldrig tidigare skådade mängder. Övergödningen av vattendrag verkar också inverka på både muddringsbehov och vattenkvaliteten.

Sundom vattendelägarlag håller på att slås ihop med Sundom Samfälligheter och eventuell utförsäljning av villatomter har åter seglat upp på agendan.
Det är med andra ord en hel del på gång och det finns mycket att diskutera. Så därför vill styrelsen bjuda in alla intresserade till en diskussionskväll och kafferep på UF den 27 oktober kl 18:30 med ovanstående diskussionsärenden på agendan. För kaffeserveringen är vi tacksamma om ni anmäler er via Facebook eller per e-post till: sekreterare@svaf.fi


Hjärtligt välkomna!
Mvh, Styrelsen